nízkobílkovinný, bez lepku, bez vajec, vhodné pro vegetariány
Tato nízkobílkovinná směs nahrazuje mleté maso z hlediska textury a chuti (ale ne nutriční hodnoty). Je ideální pro přípravu masových kuliček, burgerů, sekané ... a dalších receptů.
Složení: pšeničný škrob bez lepku, kukuřičný škrob, dextróza, zahušťovadla: hydroxypropylmethylcelulóza, guarová mouka, karubová guma; rostlinná vláknina (psyllium), kypřicí látky: glukono-delta-lakton, hydrogenuhličitan sodný; rostlinný margarín [rostlinné tuky a oleje (palmový, palmojádrový, řepkový), voda, sůl, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin; přírodní aroma], cukr, voda, droždí, sušená mrkev, přírodní aroma, petržel, rajčatový extrakt, maltodextrin, sůl, jablečný extrakt, tymián, aroma, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin.
Nutriční hodnoty na 100 g výrobku:
energetická hodnota 1547 kJ / 367 kcal
tuky 4,6 g z toho nasycené mastné kyseliny 2,3 g
sacharidy 73 g z toho cukry 8,8 g
vláknina 15 g
bílkoviny 0,9 g
(PHE 33 mg, tyrosin 22 mg, leucin 55 mg)
sůl 1 g
Základní recept na hamburger: Do mísy dejte 35 g směsi+45 ml vody+ 1 lžíce olivového oleje, koření sůl a pepř dle chuti. Vše smíchejte dohromady, vytvarujte burgery a na pánvi opečte z obou stran. Lze podávat se zeleninou, v housce, či s brambory.